بلاگ كاربران
.
آینده اعتراضها چه میشود؟
محمد صاحبی/نویسنده هفتهنامه
سه سناریو برای آینده رابطه نظام حکمرانی و جامعه قابل تصور است. سناریوی اول این است که جامعه معترض و ساختار سیاسی وارد یک دوره قهر عمیق شوند. دومین حالت این است که صدای معترضان شنیده شود و اصلاحات ارادی صورت گیرد و اعترضها به پایان برسد. حالت سوم این است که اعتراضها با شدتی فزاینده تداوم پیدا کند. حالت اول برای اقتصاد و جامعه بسیار زیانبار است، حالت دوم ایدهآل و شاید دور از ذهن باشد و حالت سوم این است که شکاف میان جامعه معترض و ساختار سیاسی روزبهروز عمیقتر شود.
اقتصاددانان میگویند: « قهر جامعه و حکومت پیامدهای بزرگی خواهد داشت که در حوزه اقتصاد قطعاً فقر و تورم بیشتر خواهد بود. چون قهر طولانی معنیاش این است که رابطه تصمیمگیرنده و جامعه قطع است و در این صورت ارتباطی در کار نیست که به اعتماد ختم شود و در اقتصاد بدون اعتماد کاری نمیشود کرد.»
پس یکی از عواقب تداوم قهر جامعه و حکومت، فقر و تورم بیشتر است اما این قهر میتواند عواقب سیاسی و اجتماعی زیادی هم داشته باشد. از جمله اینکه: «در جامعهای که فقر با توزیع نامناسب ثروت و درآمد و فساد همراه شود و امید به بهبود را از جامعه بگیرد، مبارزه قهرآمیز ریشه میدواند و دلباختگی به ایدئولوژیهای مبارزهطلب و عموماً ویرانگر را به اقبال میآورد. »
اقتصاددانان هشدار میدهند؛ قهر عمیق میتواند منجر به شکافی عمیق شود که همه توان و امکانات کشور را درگیر خود کند.
آیا راهی برای آشتی معترضان و نظام حکمرانی وجود دارد؟
فعلا ملت مثل موج دریا عقب رفتند. ولی به زودی با قدرتی فراتر از قبل بر خواهند گشت
قطعا دوراه دارند
يا تغيير اساسي يا يک انقلاب خونين
خدا داند
آینده ش میشه، آینده گرونی بنزین
فرستادن آب خوزستان به این ور اونور
گرونی روغن و رب گوجه فرنگی و ...
اعتراض به انتخابات سال 88 و
...
اتفاق تازه ای نیس
گوشه چپ پایین کادر مشکی هم نوشتش قابل تامله
{59}
اوم بله
مرسی
این فقط یک تحلیل از یک هفته نامست
گوشه چپ پایین کادر مشکی هم نوشتش قابل تامله
کی میاد با قاتل خواهر و برادرش آشتی میکنه مگه ما مث مهران رجبی دماغ چماق بی غیرت و بی رگیییییم
یکی از لوازم بسیار مهم رشد و توسعه، نیروی انسانی توانمنده. در واقع برای تحقق هر کدوم از لوازم رشد و توسعه، از اصلاح بانکداری گرفته تا برقراری بازارهای سالم، نیازمند نیروی انسانی توانمند هستیم. طبعا نیروی انسانی کارشناس، زبده، و توانمند هم به تنهایی کافی نیست، ولی برای رشد و توسعه قطعا لازمه.
بخشی از توانمندی نیروی انسانی کارشناس، در دانشگاه تحصیل میشه.