متفاوت ترین شبکه اجتماعی در ایران

بلاگ كاربران


آبسه مقعد و بواسیر (هموروئید) هر دو از بیماری های شایع مقعدی هستند. تقریباً از هر 10 نفر 2 نفر به آبسه و از هر 10 نفر 5 حداقل  نفر به بواسیر مبتلا میشوند. هر دوی این بیماری بین زنان و مردان به یک نسبت شایع است. آبسه و بواسیر جزء بیماری های کشنده نیستند، اما عوارض به نسبت شدیدتری از خود بیماری دارند و باید فوراً درمان شوند.

فرق جوش مقعدی با بواسیر

برای شناخت تفاوت این دو بیماری کافی است به تعریف هر یک از این بیماری ها توجه کنیم :

 

آبسه یا جوش مقعدی : آبسه یا جوش مقعدی به تجمع چرک یا عفونت در بخش معینی در زیر پوست گفته میشود. این بیماری آزار دهنده موجب میشود، ناحیه ای برآمده و مملو از عفونت در اطراف مقعد ایجاد شود که به شدت هم دردناک و معمولاً گرم است.

بواسیر یا هموروئید : به تورم یا گشاد شدن دیواره ی سیاهرگ ها در کانال مقعد گفته میشود. این مشکل باعث میشود، زائده ای اضافی در مقعد ایجاد شود و به تدریج از کانال مقعد خارج شود. اکثر بیماران بعد از دفع مدفوع زائده ای را مشاهده می کنند که از مقعد خارج است. می توانند این زائده را لمس کنند و با انگشت به داخل هدایت کنند.

تفاوت آبسه مقعدی و بواسیر در علت

عامل یا علت ایجاد هریک این بیماری، با هم متفاوت است.

 

آبسه در اثر عفونت یا انسداد ورودی غددی که به داخل روده تخلیه می شوند، ایجاد می شود. علت آبسه می تواند بیماریهای مختلف روده از جمله کرون، کولیت، بیماریهای مقاربتی و یا در اثر مصرف برخی داروها باشد.

علت بواسیر وارد شدن فشار به کانال مقعد است. این بیماری میتواند در اثر عواملی مثل زایمان، بارداری، اضافه وزن، رابطه مقعدی و یا حتی جابه جایی اجسام سنگین ایجاد شود.

علائم 

فرق جوش مقعدی با بواسیر در علائم به این شرح است :

 

علائم آبسه معمولاً شامل درد (درد ممتد و پایدار)، تورم و قرمزی اطراف مقعد، تخلیه عفونت، یبوست و تب و لرز است. بیماران می توانند آبسه را شبیه به برآمدگی و جوش چرکی روی سطح پوست مشاهده کنند. اغلب بیماران مبتلا به آبسه ترشحات چرکی از مقعد را تجربه می کنند.

نشانه های این بیماری باعث تب و لرز نمیشود و در عوض می تواند علائمی مثل درد مقعد (شبیه به تیرکشیدن)، خونریزی، خارش و سوزش مقعد و یا بیرون زدگی های گوشتی از مقعد را به همراه داشته باشد. بیماران معمولاً هموروئید را شبیه به زائده ای گوشتی بیرون زده از مقعد و یا زائده ای متورم در اطراف دریچه مقعد توصیف می کنند.

عوارض

هر دوی این بیماری ها باید خیلی سریع درمان شوند، زیرا در غیر این صورت عارضه پیشرفت کرده و ممکن است درمان بیماری پیچیده تر شود. 

 

آبسه آنورکتال در صورت بی توجهی به درمان میتواند باعث ایجاد فیستولمقعد شود. فیستول مسیری غیر طبیعی است که روده را به پوست اطراف مقعد متصل می نماید و می تواند عفونت ها و آلودگی های روده را به سطح پوست منتقل نماید. درمان فیستول مقعد به مراتب پیچیده تر از آبسه است.

 

هموروئید در اثر درمان نکردن می تواند شدت یابد، در موارد شدیدتر زائده ی هموروئید به طور کامل دریچه مقعدی را مسدود می کند و فشار دست هم به داخل بر نمی گردد. این مورد می تواند انسداد و ایجاد عفونت شود.

 

تشخیص

تشخیص این بیماری ها اغلب با معاینه بدنی توسط پزشک متخصص انجام میشود. در مواردی ممکن است، پزشک برای تشخیص علت این بیماری انجام کولونوسکوپی و سیگموئیدوسکوپی را نیز تجویز نماید.

 

فرق جوش مقعدی با بواسیر در درمان

هر دوی این بیماریها باید خیلی سریع و بدون فوت وقت درمان شوند.  در غیر این صورت باید منتظر عواقب بعدی این دو عارضه باشید.

 

درمان آبسه باید توسط پزشک متخصص انجام شود. بنابراین از هر نوع خود درمانی، درمان خانگی و یا هر اقدامی به منظور تخلیه عفونت آبسه بپرهیزید. آبسه  ها معمولاً با تخلیه کامل عفونت درمان میشوند. در موارد شدیدتر ممکن است، پزشک ناحیه آلوده را با لیزر برش داده و تخلیه نماید.

درمان هموروئید نیز زمانی انجام میشود که زائده اضافه در مقعد توسط روشهای جراحی خارج شده و از بین برود. این جراحی معمولاًتوسط لیزر انجام میشود و یک جراحی سرپایی و بدون درد یا خونریزی است

B2n.ir/p81611

به اشتراک بگذارید : google-reader yahoo Telegram
نظرات دیوار ها


نخستین نظر را ایجاد نمایید !