متفاوت ترین شبکه اجتماعی در ایران

بلاگ كاربران


بیماری بواسیر چیست؟

بیماری بواسیر یا همان هموروئید که در انگلیسی Hemorrhoid نامیده می شود، به اتساع، گشاد شدن یا تورم دیواره سیاهرگ های کانال مقعدی و یا زیر پوست اطراف مقعد گفته میشود. 

 

مقعد از یکی حساس ترین بخش های بدن است، وقتی به دلایل مختلفی مثلا برای دفع مدفوع خشک، زایمان یا رابطه مقعدی تحت فشار قرار گیرد، سیاهرگ های داخل کانال مقعد و یا خارج از آن متورم میشوند، و شبیه به زائده یا توده ای ملتهب مشاهده میشوند.

انواع هموروئید

بواسیر یا هموروئید

بیماری هموروئید بسته به اینکه کدام بخش از مقعد قرار دارد، به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم میشوند. انواع بواسیر می توانند علائم مختلفی را ایجاد کنند. بعضی افراد ممکن است، همزمان به هر دو نوع این بیماری مبتلا باشند.

 

بواسیر داخلی

بواسیر داخلی (internal hemorrhoid) متورم شدن رگ های درون كانال مقعدی یا همان رکتوم می باشد. این نوع بسته به شدت بیماری در ۴ درجه مختلف دسته بندی میشود.

 

 درجه بندی هموروئید داخلی براساس میزان بیرون زدگی آن از کانال مقعد انجام می شود. هرقدر این بیرون زدگی بیشتر باشد، درجه ی آن نیز بالاتر می رود. اینکه هموروئید در چه سطحی قرار دارد، بسیار حائز اهمیت است. پزشک براساس درجه هموروئید می تواند برای انتخاب شیوه درمان بیماری هموروئید تصمیم بگیرد. 

بواسیر خارجی 

بواسیرهای خارجی در زیر پوست و اطراف ناحیه مقعد قرار دارند و به دلیل وجود اعصاب زیاد در این ناحیه علاوه بر خونریزی دردناک هم هستند.

 

این هموروئید را می توان به شکل برآمدگی هایی صورتی رنگ مشاهده کرد که به هنگام دفع دردناک تر هم میشوند. در بواسیر خارجی ممکن است لخته خون ایجاد شده و رنگ آن به بنفش یا آبی تغییر پیدا کند که به آن ترومبوز گفته می شود. این مسئله برای فرد بیمار بسیار دردناک بوده و ممکن است احساس خارش شدید به همراه داشته باشد. 

علائم بواسیر چیست؟

علائم این بیماری بر حسب نوع بواسیر و میزان پیشرفت آن متفاوت است. ممکن است همه بیماران همزمان تمامی این علائم را نداشته باشند.

 

علائم بواسیر چیست؟

 مهمترین علائم این بیماری عبارتند از :

 

احساس درد در ناحیه مقعد و اطراف آن به خصوص هنگام دفع مدفوع

خونریزی به هنگام دفع مدفوع (مشاهده خون در مدفوع) یا مشاهده خون روی دستمال توالت

وجود برآمدگی هایی در ناحیه مقعد

مشاهده بیرون زدگی های گوشتی از مقعد

ترشحات مقعدی

خارش و سوزش مقعد

احساس ناکامل بودن دفع

ترشحات مخاطی مقعد

احساس توده در مقعد

علت هموروئید

همه افراد در معرض این بیماری قرار دارند زیرا فاکتورهای مختلفی در طول زندگی وجود دارند که احتمال ابتلا به هموروئید را افزایش می دهند.

 

به طور کلی هر عامل که باعث اعمال فشار به ناحیه  ی مقعدی شود، می تواند خطر بروز این بیماری را افزایش دهد. از شایع ترین علت ها می توانیم به این موارد اشاره کنیم :

 

یبوست مزمن

بارداری

زایمان

رابطه مقعدی

وارد کردن فشار به مقعد حین دفع

جابه جایی اشیاء سنگین

زیاد نشستن

سرفه مزمن

کهولت سن

چاقی یا اضافه وزن

مصرف سیگار و الکل

انجام ورزشهای سنگین مثل وزنه برداری

سابقه ابتلا به این بیماری در خانواده

زیاد نشستن

بواسیر  چیست - کلینیک نوین

به اشتراک بگذارید : google-reader yahoo Telegram
نظرات دیوار ها


نخستین نظر را ایجاد نمایید !