بلاگ كاربران
- عنوان خبر :
biogerafi shahin najafi....
- تعداد نظرات : 6
- ارسال شده در : ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
- نمايش ها : 620
شاهین نجفی (۱۳۵۹ در بندر انزلی) خوانندهٔ ایرانی مقیم آلمان است. وی فعالیت در موسیقی را از سال ۱۳۷۹ در سبکهای پاپ و راک آغاز نمود.
شاهین از سال ۱۳۸۴ به آلمان مهاجرت کرد و تاکنون به فعالیت خود در موسیقی رپ و موضوعات سیاسی و اجتماعی ادامه میدهد.او تلاش میکند که عناصر شاعرانه و ادبی و اصطلاحهای فلسفی و سیاسی در ترانههایش حضور داشته باشند.
آغاز فعالیت
شاهین نجفی زاده سال ۱۳۵۹ در بندر انزلی است و در گیلان زندگی میکردهاست. وی زمانی که شش سال داشتهاست پدرش را از دست میدهد و بعدها نیز با اعتیاد برادرش روبه رو میشود.
او از نوجوانی به سرودن شعر و ترانه روی آورد و از هیجده سالگی نواختن ساز گیتار را در سبکهای کلاسیک و فلامنکو نزد اساتید این ساز همانند سهراب فلک انگیز، فرزاد دانشمند و حامد حمیدی آموخت.وی آوازهای هارمونی و سلفژ را نزد استاد سنگاچینی و استاد فریدون پوررضا آموخت و سپس آواز خواندن را در سبکهای راک و اسپانیولی در ایران به صورت زیرزمینی آغاز کرد و با چند گروه مختلف همکاری کردهاست.
او دانشجوی رشته جامعه شناسی بودهاست و نظر خود را در محیط دانشگاه به طور صریح بیان میکردهاست و از این جهت وی را به علت هنجار شکنی از دانشگاه اخراج کردند.
مهاجرت به آلمان
خوشنویسی شاهین نجفی درون پرنده شاهین
نگاره ویرایش شده ی شاهین نجفی
شاهین نجفی پیش از مهاجرت به آلمان مدتی سرپرست یک گروه موسیقی زیرزمینی در ایران بوده اما پس از دومین اجرا، ممنوع الصدا شد. وی در آلمان سرپرستی گروهی به نام «اینان» را نیز بر عهده داشت. وی سپس به گروه تپش ۲۰۱۲ پیوست. . با پیوستن او به این گروه و اجرای شعرهای سیاسی-اجتماعیاش، گروه تپش ۲۰۱۲ بیش از پیش مورد استقبال مخاطبان و رسانههای فارسیزبان قرار گرفته است
روزنامه کیهان به انتقاد از فعالیت این گروه که آنرا مارکسیستی معرفی کرد پرداخت.
فعالیت در آلمان
ما مرد نیستیم
نوشتار اصلی: آلبوم ما مرد نیستیم
شاهین نجفی در تاریخ ۱ می ۲۰۰۸، یعنی روز جهانی کارگر، آلبومی به نام ما مرد نیستیم را با همکاری گروه تپش ۲۰۱۲ منتشر ساخت. این آلبوم به طور رسمی آغاز حرفه وی در موسیقی رپ فارسی بود.
همچنین ببینید: تک ترانه ما مرد نیستیم
جدایی از تپش ۲۰۱۲
شاهین نجفی از ابتدای سال ۲۰۰۹ به همکاری خود با گروه تپش ۲۰۱۲ پایان داد. دلایل مختلفی در رابطه با جدایی وی از این گروه مطرح شدهاست. دلیل اصلی انتشار بدون اجازه ترانهٔ «طرف ما» از تلویزیون صدای آمریکا عنوان میشود. به هر جهت شاهین نجفی در رابطه با جدایی خود از این گروه اعلام کرد که بعدها امید پور یوسفی درباره انتشار ترانهٔ «طرف ما» از تلویزیون صدای آمریکا گفت این موضوع سهواً اتفاق افتاده بود و شاهین نجفی نیز از اشتباه رخ داده گذشت.
آنتی کاریزما
وی از ابتدای سال ۲۰۱۰ یک گروه موسیقی تحت عنوان آنتی کاریزما را تشکیل داد. این گروه سبکهای راک و بلوز را دنبال میکند و متشکل از چهار نفر یعنی شاهین نجفی، بابک خزایی، آرمین مستعد و پژمان افشاری میباشد. این گروه اولین کنسرتهای رپ و راک خود را در فستیوال ماه فوریه رپ فارسی که در سوئد برگزار شد، اجرا نمود و مورد استقبال قرار گرفت.
واکنش به انتخابات دهم ریاست جمهوری
شاهین نجفی پس از حوادث پس از انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ آثاری ارائه کرد. وی در این راستا در مرداد ۱۳۸۸ تک ترانه ندا را به عنوان یادبودی برای ندا آقا سلطان منتشر نمود. همچنین وی در بیست و هشتم شهریور ۱۳۸۸ آلبوم توهم را توسط نشر ایرانی - آلمانی پامس منتشر کرد که در این آلبوم نیز در چندین ترانه اعتراضاتی به دولت و حکومت جمهوری اسلامی و حوادث پس از انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ قابل شنیدن است.از جمله این ترانهها میتوان به ترانه وقتی خدا خوابه اشاره نمود که مضمون آن اعتراض به دستگیریها، تجاوز به زندانیان، ولایت فقیه و دولت ایران بودهاست. شاهین نجفی در قسمتی از این ترانه با موسیقی کوشیده تا صحنه تجاوز به دختری به نام ترانه موسوی را در ذهن شنوندگان و مخاطبان خود نمایان سازد.
روزنامه نیویورک تایمز در چاپ روز ۵ ژوئن ۲۰۱۰، در مقالهای به وی اشاره کرد.
ترانه نقی
در سال ۱۳۹۱ شاهین نجفی ترانهٔ با عنوان «نقی» و با درونمایهٔ نقد اجتماعی و سیاسی منتشر نمود.
ارتداد
این ماجرا از آنجا شروع شد که عدهای از لطفالله صافی گلپایگانی در رابطه با افرادی که «جسارتکنندگان بهامام نقی» نامیده بودند استفتاء کردند. متن استفتاء به این شرح است: «مدتی است عدهای اجیرشده که عمدتا از ضد انقلاب خارج از کشور میباشند، در فضای اینترنت، سایتها و وبلاگهای خود به راحتی بهامام مظلوم شیعیان حضرت امام هادی اهانت و جسارت میکنند (طراحی، جوک، کاریکاتور، فحاشی، دروغ بستن و...) حکم این افراد چیست؟» و جوابی که صافی گلپایگانی به آن داد اینگونه بود: «چنانچه اهانت و جسارت به حضرت نموده باشند مرتدند. والله اعلم».
در برخی سایتهای دولتی از جمله فارس نیوز، شاهین نجفی را بر اساس این فتوا مرتد دانستهاند، این درحالی است که تاریخ جواب استفتاء دو هفته قبل از انتشار ترانه نقی بود. به دنبال آن گروهی از «افسران جنگ نرم» و «فعالان حزباللهی» با استناد به فتوای مزبور مدعی شدهاند که در تدارک کشتن شاهین نجفی هستند.
کنسرت ها
شاهین نجفی علاوه بر کار انفرادی موسیقی و کنسرتها، فعالیتهای موسیقی و اعتراضی خود را با مناسبتهای گوناگون سیاسی و اجتماعی به شکل زنده اجرا نمودهاست. وی در اکتبر سال ۲۰۰۸، در یک کنفرانس در شهر اسن آلمان تحت عنوان «کنفرانس صلح» اجرایی داشتهاست.
شاهین نجفی به همراه جمعی زیادی از شاعران و نویسندگان در ۲۸ آگوست ۲۰۰۹ در «شب همبستگی با مبارزات آزادی خواهانه مردم ایران» در شهر استکهلم سوئد، به اجرای موسیقی اعتراضی و رپ پرداخت.
به مناسبت روز دانشجو یک مراسم بزرگداشت در ۶ دسامبر ۲۰۰۹ (مصادف با ۱۶ آذر ۱۳۸۸) واقع در دانشگاه جرجتاون واشنگتن برگزار شد که اجرای موسیقی این بزرگداشت را شاهین نجفی به همراه زیبا شیرازی برگزار نمود.
در فروردین ماه سال ۱۳۸۹ وبگاه وی توسط گروهی که خود را «سپاه سایبری جهاد مجازی» می نامیدند هک شد.
hamishe zende bashe
ahangash foqoladas
alieee
shahin zendaSS
hamishe zende bashe
ahangash foqoladas
fkr nakoon nemidonam
من از یه فرمانده ای شنیدم
البته فکر کنم
na hanooz zendast....
فکر کنم مرد
البته فکر کنم