بلاگ كاربران


بیماریهای مقعدی و نشیمنگاهی از شایع ترین بیماری ها به شمار می رود. که سالانه تعداد زیادی از افراد را درگیر میکند. نشیمنگاه ناحیه حساس محسوب شده، که سبک زندگی، نوع ورزش ها و حتی اضطراب می تواند اثرات مخربی داشته و باعث ایجاد انواع بیماری ها در این ناحیه شود. خوشبختانه اغلب بیماری های مقعدی راه درمان داشته در اغلب موارد با مراقبتهای خانگی برطرف می‌شود. با مطالعه ادامه این صفحه می توانید با انواع بیماری های نشیمنگاه و راهکار درمان هر یک آشنا شوید‌.

 

بواسیر یا هموروئید

بواسیر

 

بیماری بواسیر یا هموروئید در اثر تورم سیاهرگ های مقعد (داخل کانال مقعدی زیر پوست اطراف مقعد ) ایجاد می‌شود. وقت فشار زیادی به ناحیه مقعد وارد شود، دیواره سیاهرگ های آن متورم و بواسیر ایجاد می شود.

 

 انواع

بواسیر به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می شود.

 

 بواسیر داخلی: در این نوع از سیاهرگ های آسیب دیده داخل کانال مقعد هستند. به تدریج این زائده ها دچار افتادگی شده و از مقعد بیرون می زنند.

بواسیر خارجی؛ اگر سه رگ های متورم شده خارج از کانال مقعد زیر پوست اطراف آن باشد از نوع خارجی محسوب می شود. در این موارد بیمار از همان ابتدا علائم بیماری مثل درد را احساس کرده و علائم معمولاً شدیدتر هستند.

علت

هرعاملی که فشار زیادی را به مقعد وارد کند،علت این بیماری است.به طور مثال شرایط زیر احتمال ایجاد بواسیر را افزایش می دهند:

 

 بارداری و زایمان

 اسهال و یبوست شدید

بی تحرکی

 جابجایی اشیا سنگین

 انجام ورزش های سنگین

 علائم

مهمترین علامت بواسیر درد است که بیشتر بعد از دفع مدفوع احساس می‌شود. سایر علائم این بیماری به شرح است:

 

خارش و سوزش

خونریزی یا مشاهده خون در مدفوع

لمس زائده های گوشتی بیرون زده از مقعد

 احساس نیاز به دفع مدفوع به طور مداوم

درمان

برای درمان بواسیر در مراحل اولیه ممکن است با تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی می تواند تا حدی علائم را تسکین داد، اما برای درمان قطعی باید این زائده متورم شده از مقعد، به وسیله جراحی یا لیزر از مقعد خارج شود. در حال حاضر بهترین روش درمان توصیه شده برای بواسیر لیزر درمانی است. در این روش سرپایی با استفاده از تابش اشعه لیزر بدون به کار بردن تیغ جراحی، زائده متورم شده را از مقعد خارج می کنند.

 

لیزر در کمتر از نیم ساعت بدون ایجاد عوارض جراحی مثل بی اختیاری این بیماری را درمان می‌کند.

 

شقاق

شقاق یا فیشر نوع دیگری از بیماری های شایع مقعدی است. این بیماری زخم کوچک یا ترکی عمیق است که روی پوشش داخلی مقعد ایجاد می شود. فشار و اسپاسم شدید داخل عضله باعث میشود، زخمی روی بافت مقعد ایجاد شود، که به تدریج عمیق تر شده و ترمیم آن بدون روش‌های جراحی مشکل است.

 

انواع

شقاق به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می شود؛

 

حاد: به شقاق هایی که کمتر از ۱۲ هفته از شروع آنها گذشته حاد گفته می شود، در این حالت علائم بیماری شدید تر است، ولی معمولا با انجام درمان های خانگی و دارویی بیماری رفع می‌شود.

مزمن : در صورتی که بیشتر از دوازده هفته از شروع بیماری گذشته و یا بیماری مجدد عود کند، از نوع مزمن است. در این صورت زخم شقاق عمیق تر شده و علائم بیماری هم شدت می یابد.

 علت

علت بیماری مثل بواسیر، فشار و اسپاسم شدید عضله مقعد است. عوامل زیر می تواند در ایجاد بیماری موثر باشد:

 

 بارداری و زایمان

 اسهال و یبوست مزمن

رابطه جنسی مقعدی

 ورزش های سنگین

 جابجایی اجسام سنگین

 اثرات بیماری های مقعدی

علائم

علائم رایج فیشر عبارتند از:

 

درد شدید مقعد در تمام طول روز احساس می شود

 خونریزی لکه های خون قرمز روشن

 سوزش و خارش

مشاهده زخم یا ترک عمیق که لبهای برجسته دارد.

درمان

برای درمان شقاق همان طور که اشاره کردیم در مرحله اولیه درمان های خانگی و دارو توصیه می شود. درمان های خانگی شامل روش هایی برای تغییر رژیم غذایی و افزودن فیبر ‌و‌ ملین برای جلوگیری از یبوست است. انواع داروها مثل آنتی فیشر جهت کنترل علائم فیشر مثل درد ، خارش و سوزش کاربرد دارد. شقاق های مزمن فقط با روش های جراحی و لیزر برطرف می شوند. درمان شقاق ها با لیزر جراحی سرپایی است که بدون درد و خونریزی و بدون عوارض بیماری را به طور قطع درمان می‌کند.

ادامه مطلب در لینک زیر :

bit.ly/413Vovl

به اشتراک بگذارید : google-reader yahoo Telegram
نظرات دیوار ها


نخستین نظر را ایجاد نمایید !