بلاگ كاربران
- عنوان خبر :
آیا وجود خون در مدفوع نوزاد خطرناک است؟ نکاتی که هر مادری باید بداند!
- تعداد نظرات : 0
- ارسال شده در : ۱۴۰۳/۰۹/۰۳
- نمايش ها : 8
وجود خون در مدفوع نوزاد موضوعی است که موجب نگرانی های زیادی برای والدین می شود. ممکن است شقاق های کوچک مقعد و سایر شرایط جزئی باعث مشاهده خون و یا ایجاد رگه های خونی در مدفوع بسیاری از نوزادان در دوران شیرخوارگی شود. همچنین علت خون در مدفوع کودکان ممکن است مسائل جدی تر، مانند خونریزی در روده ها باشد. به گزارش سایت بیوتی سلام
وجود خون در مدفوع نوزاد چه موقع خطرناک است و باید به پزشک مراجعه کرد؟
بهتر است هر زمانی که خون در مدفوع نوزاد خود مشاهده کردید، با پزشک مشورت کنید. اما اگر نوزاد:
اسهال خونی دارد
دارای مدفوع خونی همراه تب یا سایر علائم بیماری است
نارس بود
مدفوع خونی و معده متورم دارد
نمی خواهد غذا بخورد
بیحال یا بسیار بیمار به نظر می رسد
باید فوراً به متخصص اطفال مراجعه نمایید.
رنگ مدفوع نوزاد نشانه چیست؟
اگر مدفوع نوزاد قرمز یا تیره به نظر می رسد، همیشه به این معنی نیست که نوزاد در حال دفع خون است.
رژیم غذایی یا دارو
برخی از غذاها مانند گوجه فرنگی، چغندر یا رنگ های خوراکی ممکن است باعث ایجاد رگه ها یا تکه های قرمز در مدفوع کودک شوند. بنابراین، باید به غذاهای اخیری که کودک خورده است توجه زیادی داشته باشید.
برخی از داروها نیز ممکن است باعث مدفوع تیره یا قرمز شوند. باید در نظر بگیرید که آیا نوزاد داروهایی مصرف کرده است که می تواند بر مدفوع او تأثیر بگذارد یا خیر؟
پزشک همچنین می تواند به تعیین اینکه آیا غذا یا دارو دلیل تغییر رنگ مدفوع است کمک کند.
اگر مدفوع به دلیل وجود خون، با رگه هایی به رنگ قرمز یا تیره به نظر برسد، دلایل مختلفی وجود دارد. شایع ترین علل عبارتند از:
یبوست
برخی از نوزادان مدفوع بسیار سخت یا حجیم دارند یا دوره های طولانی را بدون اجابت مزاج می گذرانند. نوزادان مبتلا به یبوست برای دفع مدفوع فشار و زور میزنند.
این مورد می تواند باعث ایجاد مدفوع با رگه ها یا لکه های خون شود، زیرا مدفوع خروجی از بدن باعث پارگی های ریز در مقعد می شود که همان شقاق مقعدی می باشد.
در بیشتر موارد شقاق های مقعدی خود به خود بهبود می یابند. با این حال، از آنجا که باعث ایجاد زخم باز در ناحیه ای می شوند که در معرض باکتری های زیادی قرار دارد، در موارد نادری می تواند آلوده شود.
پزشک ممکن است پماد یا کرم را برای کاهش درد توصیه کند. همچنین ممکن است نوزاد برای کاهش خطر یبوست نیاز به تغییر رژیم غذایی داشته باشد.
خون در شیر مادر
گاهی اوقات شیر مادر به دلیل شقاق سینه یا ترک خوردن نوک سینه ها، حاوی خون است. در این صورت کودک ممکن است مقداری خون را در حین شیر خوردن ببلعد. در نتیجه باعث ایجاد رگههای خون در مدفوع کودک می شود یا رنگ کل مدفوع، قرمز به نظر می رسد.
به نقل از سایت medicalnewstoday.com :
It is not dangerous for a baby to swallow blood during breastfeeding. However, if the person breastfeeding has HIV or AIDS, they should speak with a doctor about the risks associated with breastfeeding and blood in breast milk
بلعیدن خون در دوران شیردهی برای نوزاد خطرناک نیست. با این حال، اگر فردی که شیر می دهد مبتلا به HIV یا ایدز باشد، باید با پزشک در مورد خطرات مربوط به شیردهی و خون در شیر مادر صحبت کند.
اگر خون در شیر مادر وجود داشته باشد، باید هر گونه آسیب به نوک سینه را درمان کند، زیرا آسیب مزمن نوک سینه می تواند شیردهی را مختل کرده و باعث عفونت شود.
آلرژی و حساسیت های غذایی
نوزادانی که حساسیت غذایی یا آلرژی دارند (اغلب به شیر گاو) ممکن است رگه ها یا لکه های خونی در مدفوع خود داشته باشند.
اگر مکرراً متوجه مدفوع خونی شدید، باید با پزشک مشورت کنید.
نوزادان مبتلا به آلرژی یا حساسیت ممکن است به شیر مادر یا شیر خشک واکنش نشان دهند. پزشک آزمایش های مختلفی را برای شناسایی آلرژی پیشنهاد می کند. همچنین توصیه می شود نوع شیرخشک نوزاد را تغییر دهید.
اسهال
اسهال خونی ممکن است نشانه عفونت باکتریایی مانند سالمونلا باشد. این مورد اغلب به خودی خود برطرف می شود، اما می تواند باعث کم آبی خطرناک در نوزادان شود. سایر علائم خطرناک همراه با اسهال عبارتند از تب، بی حالی و بی اشتهایی.
حتی اگر نوزاد فقط اسهال باشد و علائم دیگری از خود نشان ندهد، برای پیشگیری از کم آبی بدن کودک حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.
خونریزی دستگاه گوارش فوقانی
مدفوع سیاه یا وجود خون تیره در مدفوع ممکن است نشان دهنده این باشد که قسمت فوقانی دستگاه گوارش نوزاد مانند معده، مری، گلو یا حتی بینی او خونریزی دارد.
گاهی اوقات، این اتفاق پس از یک آسیب تروماتیک مانند خفگی رخ می دهد. در موارد دیگر، خونریزی دستگاه گوارش فوقانی به دلیل عفونت یا بیماری شدید رخ می دهد.
خونریزی دستگاه گوارش فوقانی یک مورد اورژانسی است و نوزاد باید فورا تحت مراقبت قرار گیرد.
درمان خون در مدفوع نوزاد
خون در مدفوع نوزاد اگر در اثر یبوست خفیف و شقاق مقعدی باشد اغلب خود به خود از بین می رود. با این حال، از آنجایی که نوزاد در برابر برخی عفونتها آسیبپذیرتر است، پزشک احتمالاً به دنبال تشخیص علت و درمان آن خواهد بود.
درمان مناسب وجود خون در مدفوع نوزاد به علت آن بستگی دارد. اما معمولاً شامل موارد زیر می باشد:
درمان درد شقاق مقعد
اگر خون در مدفوع نوزاد در اثر شقاق باشد، پزشک ممکن است حمام سیتز یا پماد های موضعی را توصیه کند.
جراحی
اگر انسداد در روده باعث خونریزی و دیده شدن خون در مدفوع نوزاد شده باشد، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.
آنتی بیوتیک ها
پزشک ممکن است برای برخی عفونت ها یا به ندرت برای درمان شقاق عفونی آنتی بیوتیک تجویز کند.
مایعات
پزشک ممکن است مایعات داخل وریدی یا نوشیدنی های الکترولیتی را برای نوزادی که اسهال باعث کم آبی بدن او شده است، توصیه کند.
تغییرات رژیم غذایی
خوردن فیبر بیشتر به کنترل یبوست در نوزادان بزرگتر کمک میکند. نوزادان کوچکتر ممکن است نیاز به تعویض شیر خشک یا نوشیدن بیشتر شیر مادر داشته باشند. گاهی اوقات، مادر شیرده مجبور است رژیم غذایی خود را تغییر دهد.
نتیجه گیری
وجود خون در مدفوع نوزاد ممکن است نشان دهنده یک مشکل موقتی مانند یبوست باشد. با این حال، همچنین می تواند نشانه یک بیماری جدی، مانند آسیب به پوشش روده ای باشد.
تشخیص علت در خانه برای والدین کودک دشوار است، بنابراین تشخیص حرفه ای توسط پزشک متخصص گوارش اطفال باید انجام شود.
اکثر مسائلی که باعث مدفوع خونی در نوزاد می شود قابل درمان هستند. حتی زمانی که یک مشکل اساسی جدی وجود دارد، مراقبت های پزشکی فوری احتمال یک نتیجه خوب را افزایش می دهد و همچنین ممکن است جان نوزاد را نجات دهد.
منبع:
نخستین نظر را ایجاد نمایید !